3 øger mobildækningen i Esbjerg

Post featured image

Foto: Hi3G Denmark ApS

En ny masteposition på Alssundvej skal styrke Teleselskabet 3’s netværk i Esbjerg. Den har både 3G- og 4G-udstyr, og det betyder at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større geografisk område end førhen.

Så er der godt nyt til indbyggere i Esbjerg, nærmere betegnet området omkring Alssundvej. Teleselskabet 3 udvider nu deres mobildækning med en ny masteposition, således at der vil opleves stærkere netværkssignal og et større dækningsområde.

Mobilt bredbånd er i fokus

Med denne forbedring søger Teleselskabet 3 at dække et stadigt stigende forbrug af data, hvorfor der er opsat både 3G- og 4G-udstyr på denne nye masteposition.

Helt konkret vil størstedelen (94 %) af beboerne i Esbjerg Ø kunne opleve minimumshastigheder på 20 Mbit/s på 3’s netværk, og det dækker blandt andet Netflix’ anbefalede minimumshastighed på 5 Mbit/s ved streaming i HD-kvalitet.

Ifølge netværksdirektør Kim Christensen sker udvidelsen af netværket som en naturlig følge af at flere og flere bruger mobilt bredbånd i hjemmet som et alternativ til kablede forbindelser:

Stadig flere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd, og det stiller krav til netværkets kapacitet. Derfor udvider vi løbende netværket med nye mastepositioner og opgraderer det med ny teknologi på de geografiske punkter, hvor forbruget stiger mest. Tidligere brugte kunderne mest af alt mobilt bredbånd til at gå på nettet på laptoppen, når de var på farten, men nu er både nettet og routerne så gode, at mobilt bredbånd mange steder bliver brugt som den primære kilde til internet i hjemmet

Kim Christensen, netværksdirektør hos 3.

Dækker 98 % af befolkningen

Teleselskabet 3 dækker allerede 98 % af befolkningen med 4G, hvilket skyldes deres i alt 2200 mastepositioner rundt omkring i landet. Disse bliver opgraderet med ny teknologi løbende samtidig med at der stadig opsættes flere master, for at de kan følge med det stigende forbrug af data over hele landet.

I 2019 vil Teleselskabet 3 have udvidet netværket med 150 nye master, og 800 eksisterende master vil være blevet opgraderet med nyt udstyr. Deriblandt ekstra spektrum, som giver en højere hastighed.

Det er blandt 3’s kunder, at det største forbrug af data findes. Dette blev tidligere på året offentliggjort i en rapport. Hver kunde bruger således 11 GB om måneden, hvor landsgennemsnittet ligger på 8,4 GB. Det er en forskel på hele 20 %.

Mobilt bredbånd fra 3

Du kan få op til Mbit/s. Se forklaring Den angivne maksimale hastighed er baseret på målinger og data, som vi har indsamlet ved opslag på din adresse.