Find bredbånd via kabel-TV stikket

Du kan få op til Mbit/s. Se forklaring Den angivne maksimale hastighed er baseret på målinger og data, som vi har indsamlet ved opslag på din adresse.

Hvis du kan se TV via kabel, kan du i de fleste tilfælde også få internet via kabel-TV netværket. Det skyldes at kablerne har fortræffelig kapacitet, og i højere grad end tidligere udnyttes til at levere flere forskellige typer tjenester.

Det er heller ikke længere kun enkelte udbydere der må levere bredbånd via kabel-TV stikket, så nu har du for alvor mulighed for at nyde godt af den frie konkurrence. Du kan med andre ord vælge og vrage mellem mange forskellige internetudbydere, og hastigheden kan blive særdeles høj på kabel-TV netværket.

Høje hastigheder med bredbånd via kabel-TV netværket

Bredbånd via kabel-TV netværket kendes også på begrebet COAX, som egentlig er en forkortelse for koaksialkabel, hvilket er den type kabel der benyttes til denne bredbåndsforbindelse.

COAX gør det muligt at levere flere typer indhold gennem samme kabel, hvorfor det er muligt både at få traditionelle TV-kanaler, internet og telefoni gennem dette enkelte kabel. Du har også mulighed for at opnå markant højere hastigheder end du eksempelvis kan få via telefonstikket, så her er der gode muligheder for den krævende husstand. Forbindelserne kan typisk nå op på 1.000 Mbit/s, hvilket er langt hurtigere end de fleste i dag har behov for. Med tiden vil 1.000 Mbit/s dog være den nye standard, da denne også kan leveres via fiber og gør det muligt at streame film og TV i en hidtil uset kvalitet.

Bredbånd via kabel-TV er perfekt til børnefamilien

De fleste børnefamilier ønsker naturligvis en god, hurtig og stabil internetforbindelse. Med COAX kan du opnå høje hastigheder, som sikrer at både børn og voksne kan bruge internettet helt uden problemer. Det bliver således muligt for alle medlemmer af husstanden at koble fjernsyn, computere, telefoner og andet på hjemmenetværket, helt uden der opstår problemer med hverken signalet eller hastigheden.

Samtidig er prisen særdeles budgetvenlig, således at økonomien ikke væltes af behovet for en hurtig internetforbindelse.

Fakta om bredbånd via kabel-TV

Herunder er nogle nyttige informationer om bredbånd via kabel-TV stikket.

Hvilket stik skal jeg bruge, hvis jeg har flere kabel-TV stik i husstanden?

Udbydernes anbefaling er at tilslutte udstyret til hovedstikket, hvorfra signalet så splittes op i data og TV. Ved hovedstikket er det muligt at opnå den bedste forbindelse, og i nyere boliger sidder hovedstikket normalt også i et diskret område, hvor det er nemt at gemme udstyret væk.

Kan jeg frit vælge mellem flere udbydere af bredbånd via kabel-TV stikket?

Ja. YouSee, som ejer størstedelen af kablerne, er blevet pålagt at udleje netværket til konkurrenterne, for at undgå statslig regulering. Det betyder at andre udbydere kan leje sig ind på netværket med samme omkostninger som YouSee har, og du kan således frit vælge mellem den udbyder der passer til dine behov.

Hvor hurtige er forbindelserne via kabel-TV stikket?

Den høje konkurrence om forbrugernes gunst betyder at hastigheden og priserne ændrer sig hurtigt. I skrivende stund er det muligt at opnå hastigheder på op til 1.000 Mbit/s via kabel-TV stikket, men der går formentlig ikke mange år før hastighederne bliver endnu højere.

Kræves der specielt udstyr for at få bredbånd via kabel-TV stikket?

Nej. Der kræves ikke andet end et modem, som udbyderen leverer i forbindelse med oprettelse af forbindelsen. Modemmet er normalt en kombination af både modem og trådløs router, således at du får trådløst internet i hele din bolig uden at skulle købe noget udstyr selv.

Kan alle få bredbånd via kabel-TV stikket?

Nej. Men hvis du bor i en byzone, er der god chance for at der allerede er gravet TV-kabler ned i området. Du kan således forhøre dig om mulighederne for at blive tilsluttet netværket, således at du kan få adgang til internettet via denne forbindelsestype.

Størstedelen af alle etageejendomme såvel som nyere villaområder har allerede kabler lagt ind, så i mange tilfælde kan det sagtens lade sig gøre at få bredbånd via kabel-TV stikket.

Skal jeg have en TV-pakke for at få bredbånd via antennestikket?

Nej, det er ikke nødvendigt. Udbyderne kan sagtens levere bredbånd separat, så du behøver ikke oprette abonnement på en TV-pakke også. Nogle udbydere giver dog mulighed for at opnå en samlerabat, hvis du samler alle dine abonnementer hos dem. Det er således en god idé at bede om et samlet tilbud eller undersøge mulighederne, hvis du i forvejen har flere forskellige abonnementer spredt ud over flere forskellige udbydere.