Find bredbånd via telefonstik

Du kan få op til Mbit/s. Se forklaring Den angivne maksimale hastighed er baseret på målinger og data, som vi har indsamlet ved opslag på din adresse.

Det gamle kobbernet var det første landsdækkende ledningsnet, der gav adgang til internettet. I første omgang ved hjælp af et opkaldsmodem, der skulle stå og bippe og skratte før forbindelsen til internettet var oprettet (og telefonlinjen var i mellemtiden spærret), dernæst som ISDN (hvor det var muligt at fordoble hastigheden via 2 separate telefonlinjer), og slutteligt som ADSL (bredbånd som vi kender det idag), hvor man altid var tilkoblet internettet.

I tidernes morgen var internettet forbrugsafregnet med en fast minutpris, hvilket betød at det kostede penge for hvert minut man var online. Man skulle derfor huske at lukke forbindelsen efter brug. Hurtigt derefter blev internettet mere og mere populært, da det gik op for folk at det var en kilde til ubegrænset information, underholdning, lærdom og meget andet. Det stillede hurtigt nogle meget høje krav til internetforbindelserne, som med tiden blev bedre og bedre.

Bredbånd via telefonstik er stadig særdeles udbredt rundt omkring i landet, men flere og flere skifter over til alternative teknologier. Det skyldes først og fremmest at det gamle kobbernet ikke kan trække de hurtige internetforbindelser, og det sætter en naturlig begrænsning på mulighederne. De fleste vil i dag gerne bruge internettet til meget andet end blot at surfe rundt og læse mails, og her kommer bredbånd via telefonstikket desværre til kort. For manges vedkommende er bredbånd via telefonstikket dog stadig den eneste mulighed for at få en stabil internetforbindelse med ubegrænset forbrug, da det eneste alternativ er mobilt bredbånd, som er begrænset af en given mængde medfølgende data. Det betyder at bredbånd via telefonstikket stadig kan være en fornuftig løsning, især hvis du kun sjældent bruger internettet til andet end let surfing, læsning af mails, nyheder, og andre mindre krævende gøremål.

Hvad kan man bruge bredbånd via telefonstikket til?

Bredbånd via telefonstikket forefindes i de fleste husstande, da telefonnettet er tæt på landsdækkende. Kapaciteten er dog begrænset, og det er derfor ikke muligt at levere høje hastigheder.

Af samme grund anbefales bredbånd via telefonstikket primært til husstande uden større behov, hvor der ikke er nogle alternativer. Typisk drejer det sig om husstande i udkantsområder, hvor der ikke er gravet andre kabler ned (fiber eller kabel-tv), eller gamle boliger i bymidterne.

Bredbånd via telefonstikket anbefales til følgende gøremål:

  • Læsning af e-mails
  • Surfing på nettet
  • Læsning af nyheder
  • Streaming af musik
  • Skype og lignende tjenester

Hvilken udbyder skal man vælge?

Konkurrencen på markedet er i dag helt fri, og de fleste udbydere kan levere bredbånd via dit telefonstik. Du kan derfor med fordel vælge den billigste, da mange udbydere i dag leverer den hurtigste mulige forbindelse via dit telefonstik. Det er dog værd at nævne at den “hurtigste mulige forbindelse” ikke nødvendigvis er særlig hurtig, så derfor er det værd at overveje om ikke der findes andre muligheder på din adresse.