Find bredbånd via fibernet

Du kan få op til Mbit/s. Se forklaring Den angivne maksimale hastighed er baseret på målinger og data, som vi har indsamlet ved opslag på din adresse.

Find det bedste fibernet i 3 trin

Fibernet er eftertragtet, da det er markedets hurtigste og bedste internetforbindelse. Med vores sammenligningstjeneste er det nemt at finde det bedste fibernet. Følg blot disse 3 trin, og så får du en komplet oversigt med tilbud skræddersyet efter dine behov:

  1. Sorter tilbuddene efter dit behov
  2. Sammenlign udvalget
  3. Vælg det bedste tilbud

Derfor kan du stole på os

MitBredbånd.dk er en uafhængig og upartisk sammenligningstjeneste, der hjælper dig med at finde det bedste produkt til netop dine behov. Vi giver dig en oversigt over alle udbydere, store som små, og hvis en udbyder mangler sørger vi for at den bliver tilføjet hurtigst muligt. Vi favoriserer ikke specifikke udbydere eller forsøger at påvirke dig til at træffe et bestemt valg, men klæder dig i stedet på til at vælge efter dit personlige behov. Uanset om du blot søger det billigste fibernet eller måske har brug for noget der er lynende hurtigt, finder du det nemt på MitBredbånd.dk.

Vi mener at der følger et stort ansvar med at drive en troværdig sammenligningstjeneste, og vores målsætning er at gøre det nemmere at sammenligne hele markedet. Vi tjener naturligvis penge fra nogle af de udbydere der samarbejder med os, men udbyderne har ingen indflydelse på resultaterne i vores sammenligninger eller måden de sorteres på.

Dette giver os mulighed for at forblive en 100% uvildig platform, som er brugbar og værdifuld for dig og alle andre forbrugere på markedet. 

Sådan får du fibernet

Det kan være en længere proces at gennemskue markedet for fibernet, da der er mange forskellige udbydere som kun opererer i stærkt afgrænsede områder. Fibernet udbydes eksempelvis af flere små selskaber i både Jylland, på Fyn og på Sjælland, som hver især enten lejer sig ind på andres netværk eller indgår i en sammenslutning der deler kablerne mellem sig. I de seneste år er de forskellige netværk også begyndt at åbne op for udlejning til andre selskaber, således at flere udbydere kan tilbyde fibernet til deres kunder.

Hvis du ønsker at få fibernet, gør du således klogt i at undersøge markedet nøje. Tag gerne kontakt til flere udbydere, og giv ikke op hvis der ikke lige vises resultater for din specifikke adresse. Tit kan en udbyder sagtens tilbyde fibernet på en specifik adresse, selvom det ikke er angivet nogen steder. Det kan dog kræve lidt gravearbejde, da kablerne ikke er trukket ind på alle grunde endnu, og afhængigt af afstanden kan det godt blive en kostbar affære.

Fibernet er dog alle pengene værd, hvis du ønsker markedets hurtigste og bedste internetforbindelse.

Bolig- eller grundejerforeninger kan gå sammen og få tilbud

Hvis man i en bolig- eller grundejerforening kan gå sammen og blive enige om at få fibernet, kan det bestilles til en samlet pris. Det er en stor fordel for både kunder og udbydere, der således kan få etableret det hurtige fibernet til en god pris og nyde godt af et tilhørende billigt abonnement.

Det er selvfølgelig ikke muligt for alle foreninger i landet at få det, men kan man finde fælles fodslag mellem alle i en forening, er det markant nemmere og hurtigere at få fibernet ind i alle boliger i foreningen.

Sådan vælger du den rette hastighed

Selvom fibernet er den hurtigste bredbåndsløsning på markedet, er der stadig stor forskel på hastighederne. Det kan derfor godt betale sig at undersøge hvad du har behov for. Herunder har vi gennemgået de typiske forbindelseshastigheder med fibernet, så du kan finde en forbindelse der passer til dig og din husstand.

100 Mbit/s – til den lille husstand

Det lyder måske af meget, men en forbindelse på 100 Mbit/s får hurtigt ben at gå på hvis der streames, spilles computer og downloades. Hvis alt dette gøres samtidig, vil forbindelsen selvfølgelig blive mærkbart langsommere for alle parter.

Med 100 Mbit/s kan du dog få dit behov rigeligt dækket, hvis husstanden består af mellem 2 og 3 personer med moderat forbrug af internettet, og det hører formentlig også til sjældenhederne at forbindelsen spids belastes af alle personer i husstanden på én gang.

300 Mbit/s – til en mindre børnefamilie

Med 300 Mbit/s er behovet godt dækket i den mindre børnefamilie, hvor der typisk er flere på nettet ad gangen. Her kan der downloades, streames og spilles på samme tid, uden at det vil kunne mærkes på forbindelsens hastighed. 300 Mbit/s er således et rigtig godt valg for den moderne børnefamilie, som ønsker stabilt og hurtigt internet til alle hjemmets digitale enheder.

1000 Mbit/s – til storforbrugeren

Når kun det bedste er godt nok, er 1000 Mbit/s sagen. Med denne hastighed får du alt hvad fibernettet normalt kan trække til private forbrugere, og der er ingen grænser for hvad du og andre i husstanden kan foretage sig. Der findes selvfølgelig også markant hurtigere forbindelser på markedet, men til private husstande er 1000 Mbit/s alt rigeligt.

Hvis der eksempelvis er flere store børn i boligen, og husstanden består af mere end 4-5 personer, vil fibernet med denne hastighed være et perfekt valg. Du vil aldrig skulle irriteres over en langsom forbindelse, for selvom alle downloader eller streamer synkront vil det ikke kunne mærkes.

Faktisk er det mere sandsynligt at udstyret er flaskehalsen med så høj en hastighed, så her anbefales det at anskaffe en særdeles hurtig router.

Fakta om fibernet

Herunder har vi samlet nogle af de mest stillede spørgsmål omkring fibernet, så du kan blive klogere på alle de vigtigste informationer. Hvis noget mangler, er du altid velkommen til at kontakte os direkte.

Derfor kan du ikke få fibernet

Selvom mange har kunnet få fibernet i årevis, er det stadig ikke rullet ud til hele landet. Det skyldes selvfølgelig ikke mindst at det er dyrt at udbygge netværket, men også at det er et større indgreb at få kablerne i jorden. Derfor gøres det typisk i etaper, hvor lyslederkablerne lægges i jorden (eller der føres tomrør) i forbindelse med andre renoveringsarbejder. Det kan være forsyningsselskaber der alligevel graver nye vand- eller varmeledninger ned, og i den forbindelse lægges der typisk også lyslederkabler i jorden – eller forberedes til det, så der ikke skal graves en gang mere.

Processen er tidskrævende, men det går langsomt den rette vej. Hvis du bor i et område som stadig ikke har adgang til fibernettet, er det højst sandsynligt fordi der ikke har været nogle renoverings- eller bygningsarbejder i nærområdet indenfor de seneste 5-10 år.

Heldigvis er der stadig mange andre gode muligheder, heriblandt andre typer bredbånd eller måske mobilt bredbånd.

Sådan fungerer fibernet

Man bruger ofte begrebet “med lysets hastighed” som en metafor for noget, der er ekstremt hurtigt. Men med fibernet får du faktisk internet med lysets hastighed, da signalet transporteres igennem lyslederkabler.

Lyslederne er lavet af tyndt glas, der har nogenlunde samme tykkelse som hår. Deraf navnet “fiber”. Signalet transporteres herigennem som lys, og med kablets opbygning gøres det med lysets hastighed.

Lyslederkablerne adskiller sig fra de klassiske ethernet-kabler, da de er mere stive i det og ikke kan bøjes på samme måde som ethernet-kabler. Det skyldes selvfølgelig kernen af tynde glasfibre, der sender lyset fra den ene ende til den anden.

Fibernet og fiberbredbånd – er det to forskellige ting?

Fibernet og fiberbredbånd er to ord for samme ting. Oftest omtales det dog som fibernet, men fiberbredbånd anvendes også ofte som betegnelse for denne teknologi. Der er ikke et af de to ord, der er mere rigtigt at bruge end det andet, men her på siden kalder vi det for fibernet. Dette er også den korteste betegnelse, og dermed den nemmeste at huske.

Kræver fibernet specielt udstyr?

Ja og nej. Fibernet leveres typisk med alt hvad der kræves for at komme på nettet, men routeren skal du normalt selv investere i.

Afhængigt af forbindelsens hastighed gør du klogt i at investere i en særdeles kraftig router, som kan håndtere de høje hastigheder frem og tilbage. Overvej også gerne et mesh-system, som består af en router med flere signalforstærkere strategisk placeret i hjemmet, således at du kan opnå den fulde hastighed i hele hjemmet.

Ved forbindelser over 100 Mbit/s er det en særdeles god idé at købe noget godt udstyr, som kan trække de høje hastigheder. Dette gælder i særdeleshed hvis der ofte er mange koblet på nettet samtidig, da det vil kræve flere ressourcer af routeren at håndtere dette.

Kan man se TV via fibernettet?

Ja. Fordelen ved fibernettet er at du altid opnår den fulde hastighed, også selvom mange bruger internettet samtidig. Din hastighed påvirkes således ikke af andre høje forbrug, og hastigheden nedsættes ikke hvis der samtidig sendes store filer.

Med fibernet på 100 Mbit/s eller derover kan du sagtens se TV via nettet, og i dag har de fleste større TV-kanaler deres egne apps og streamingtjenester til både direkte transmitteret TV, samt on-demand indhold.

Hvem kan drage nytte af fibernet?

Alle, der bruger internettet til hverdag kan drage nytte af fibernettet. Det er den bedste og hurtigste forbindelse der findes, og den er således også godt fremtidssikret. Udviklingen går lynende hurtigt, og kravene til internetforbindelserne stiger og stiger.

Hvis du kan få fibernet er prisen normalt også et godt stykke under priserne for internet gennem telefon- eller kabel-tv-stikket, og det er således yderst fordelagtigt at vælge fibernet frem for andre typer forbindelser.

Hvorfor er fibernet så attraktivt?

Fibernet er den bedste og hurtigste type forbindelse, vi har herhjemme. Den overgår andre forbindelser med længder, og kendes på lige hurtige download- og upload hastigheder, der tilsammen giver en lynende hurtig forbindelse.

Da signalet sendes som lyssignaler og dermed rejser med lysets hastigheder, tabes der intet undervejs. Det betyder at den hastighed ikke nedsættes over længere afstande, og du kan derfor altid få den fulde hastighed, som angives på udbyderens hjemmeside.

I alle moderne husstande ønskes der selvfølgelig en hurtig og stabil internetforbindelse, som kan bringe alle hjemmets digitale dimser online. Med fibernettet er dette en smal sag, og hele husstanden kan få glæde af dette.