Find det bedste internet

Hos MitBredbånd.dk har vi samlet alle internetudbydere i Danmark, så du får det bedst mulige overblik. Hos os finder du både store og små udbydere, så vores sammenligninger bliver så retvisende for markedet som muligt.

Start din søgning ovenover ved at vælge den ønskede type forbindelse, eller ved at indtaste din adresse – så kommer du direkte til oversigten over dine muligheder.

Derfor kan du stole på MitBredbånd.dk

MitBredbånd.dk er en 100% uafhængig og uvildig sammenligningstjeneste, der giver dig det totale overblik over markedet. Vi har ingen interesser i specifikke selskaber, og kan således forholde os helt upartiske. Vi mener at sammenligningstabellerne skal have lov at tale for sig selv, og du skal have mulighed for nemt at kunne finde det bedste produkt til netop dine behov, uden at blive præsenteret for visse udvalgte udbydere.

Vi har selvfølgelig samarbejdsaftaler med størstedelen af de udbydere der figurerer på MitBredbånd.dk, men vi har også inkluderet udbydere vi ikke samarbejder med. Samarbejdsaftalernes udformning lader os desuden forblive uafhængige, og vi kan samtidig finansiere de løbende driftsomkostninger og forbedringer af siden.

Det mener vi er den rigtige måde at gøre det på, da du slipper helt for påtrængende reklamebannere og samtidig får landets bedste sammenligningstjeneste for internetabonnementer til fri afbenyttelse.

Vi er naturligvis altid klar til at svare på eventuelle spørgsmål omkring ovenstående, så hvis du ønsker at få noget uddybet er du altid velkommen til at kontakte os.

Er billigt internet et godt køb?

Vi er så heldige, at vi i Danmark har høj konkurrence mellem de forskellige internetudbydere. Der er nemlig mange af dem, og de skal derfor slås om din og andres gunst. Det gør det til et attraktivt marked som køber, men udbyderne har selvfølgelig også en interesse i at sikre dig som kunde. Derfor er priserne oftest i den lave ende, og der lokkes ofte med diverse rabatter.

Spørgsmålet er så, om man altid skal vælge det billigste internet? Eller skal man også gøre sig andre overvejelser?

Vi har i dag 4 store udbydere af internet, som har deres egne netværk. Et par af dem har dog slået deres netværk sammen, for at kunne tilbyde bedre dækning. Det drejer sig om følgende:

 • YouSee (DSL, COAX, fiber, mobilt bredbånd)
 • Telia/Telenor (Fælles netværk – DSL, COAX, fiber, mobilt bredbånd)
 • 3 (mobilt bredbånd)

Ovennævnte udbydere lejer pladsen i deres netværk ud til andre udbydere, som så tilbyder deres egne produkter til kunderne. Det giver adspredelse, og sikrer et markant større udvalg. Ofte er udbydere uden egne netværk billigere, men det er ofte på bekostning af flere ting. Det gennemgår vi herunder:

Derfor skal du vælge billigt internet

 • Markedets bedste priser
 • Simpelt produktudvalg
 • Forbindelsen leveres gennem samme netværk som dyrere udbydere

Derfor skal du ikke vælge billigt internet

 • Ingen fysiske butikker til service/køb
 • Begrænset udvalg
 • Normalt ingen samlerabatter

Du skal med andre ord vælge billigt internet, hvis du ønsker den selvsagt mest økonomiske løsning, og godt kan leve uden den personlige service der kan tilbydes i en fysisk butik. De billige internetudbydere har normalt kun mulighed for at yde kundeservice over telefonen eller via en kontaktformular på deres hjemmeside, hvilket for de flestes vedkommende er tilstrækkeligt.

Overblik over alle typer internet

I Danmark kan du få internet på 4 måder: DSL (telefonstikket), COAX (kabel-tv-nettet), Fiber og mobilt bredbånd.

DSL – mest udbredte internetforbindelse

DSL leveres gennem telefonstikket, og signalet sendes derfor gennem det gamle kobbernet. Det betyder at størstedelen af danske husstande kan blive koblet på dette net, og således få adgang til internettet. Hastigheden er dog ikke altid specielt høj, da kapaciteten på kobbernettet er lav, og hvis du bor langt fra nærmeste central nedsættes hastigheden også markant.

COAX – hurtige forbindelser gennem kabel-tv-nettet

Med COAX kan du opnå hastigheder på op til 1000 Mbit/s, men det er ikke alle der er sluttet til kabel-tv-nettet. I de fleste nyere villakvarterer samt boligforeninger er det dog muligt at blive koblet til internettet ad denne vej, og priserne er generelt attraktive.

Fiber – hurtigste og bedste internet

Med fibernettet kan der opnås lynhurtigt internet, da signalet bogstaveligt talt sendes med lysets hastighed. Signalet sendes nemlig i form af lys igennem lyslederkabler, og dermed kan der opnås særdeles høje hastigheder på helt op til 1000 Mbit/s eller mere. Denne type internet vurderes at blive fremtidens internet, da det er lynende hurtigt og fremtidssikret.

Mobilt bredbånd – perfekt til dig på farten

Mobilt bredbånd tilbydes i dag over to typer netværk: 3G og 4G. Som navnene måske antyder, er der tale om et 3. generations netværk og et 4. generations netværk. 3G-netværket åbnede i Danmark i 2003, mens 4G-netværket åbnede i Danmark i 2011.

Hvis du ofte er på farten eller bor i et yderområde hvor kablet internet enten er for dyrt eller dårligt, kan det være værd at overveje mobilt bredbånd. Dækningen er ofte god i områder hvor kablet internet er utilstrækkeligt, og derfor er det i mange situationer et attraktivt valg.

Mobilt bredbånd giver hurtig internetadgang med hastigheder på op til 71 Mbit/s for 4G-netværket, og op til 64 Mbit/s for 3G-netværket.

Sådan får du trådløst internet

Trådløst internet er en god løsning i de fleste hjem, da det giver mulighed for at skjule routeren og alt det andet elektroniske udstyr, som du ikke ønsker at have stående fremme. Derudover bliver det muligt at tilkoble alle hjemmets trådløse enheder, så der er internetadgang fra både smartphones, bærbare computere og fladskærme.

For at få trådløst internet kræves der en trådløs router. Det bedste er at anskaffe en trådløs router med dual-band teknologi, hvilket blot betyder at den sender det trådløse signal over to forskellige frekvensbånd: Det klassiske 2,4 GHz frekvensbånd, og det hurtigere 5 GHz frekvensbånd. Fordelen herved er at der på 5 GHz frekvensbåndet er færre forstyrrelser, og det er således ofte et godt valg til områder med mange forstyrrelser fra andre signaler.

Husk at placere din trådløse router centralt

Selvom det kan friste at gemme den trådløse router godt og grundigt væk i et hjørne af huset, er det ofte en dårlig idé. Det forringer nemlig signalet markant, og du vil således kunne opleve døde zoner i og omkring huset.

Vælg derfor en så central placering som muligt, eller tilkøb enten et access point eller et mesh-system så rækkevidden kan øges. Det kan ofte være pengene værd, da det er ærgerligt at døje med et irriterende og langsomt internet.

Hvilken slags internet kan du få?

Det er i de fleste byer muligt at få flere forskellige typer internet fra de landsdækkende udbydere, men mange steder er der også lokale udbydere som kan være værd at overveje.

De lokale udbydere har ofte nogle interessante løsninger, eksempelvis lynhurtigt fibernet, men hvis disse ikke er repræsenteret i dit lokalområde er der med stor sandsynlighed masser af andre muligheder.

Du vil typisk kunne få denne type internet (med angivne rækkefølge sorteret efter sandsynlighed):

 1. DSL (internet via telefonstikket)
 2. Mobilt bredbånd (internet via 3G- eller 4G-netværket)
 3. COAX (internet via kabel-tv-nettet)
 4. Fiber