Find det bedste mobile bredbånd

Du kan få op til Mbit/s. Se forklaring Den angivne maksimale hastighed er baseret på målinger og data, som vi har indsamlet ved opslag på din adresse.

Find det bedste mobile bredbånd i 3 trin

Med sammenligningen på MitBredbånd.dk er det nemt at finde det bedste mobile bredbånd. Det kræver blot nogle få trin, før du finder det bedste abonnement til dit behov.

 1. Filtrer tilbuddene efter behov
 2. Sammenlign tilbuddene
 3. Vælg den bedste løsning for dig

Derfor kan du stole på os

Hos MitBredbånd.dk er vi 100% uafhængige, og du kan derfor stole på at vi altid viser dig det bedste produkt. Søger du efter mobilt bredbånd viser vi dig en oversigt med alle udbydere, også dem vi ikke samarbejder med. Vi synes at dette er den bedste og mest troværdige måde at gøre det på, da det giver dig det fulde overblik over hele markedet.

Vi ved at der følger et ansvar med at drive en troværdig sammenligningstjeneste, og derfor lægger vi heller ikke skjul på at vi samarbejder med nogle af de viste udbydere. Dette gør det muligt at lade stille en god og gratis service til rådighed for dig, helt uden at du skal generes af påtrængende reklamebannere. Selvom vi har et partnerskab med nogle af udbyderne, påvirker det ikke måden vi sorterer resultaterne på. Du vises altid de bedste og mest aktuelle resultater i forhold til dine søgekriterier, uanset om vi tjener penge på dem eller ej.

På den måde kan MitBredbånd.dk forblive en 100% uvildig platform, som skaber værdi for både dig og andre forbrugere.

Hvor meget data har du brug for?

Størstedelen af abonnementerne med mobilt bredbånd har begrænset forbrug. Hvis du eksempelvis opretter et abonnement med 50 GB data om måneden, bliver din forbindelse til nettet stærkt begrænset når denne datamængde opbruges.

Det betyder altså ikke at du mister forbindelsen til internettet helt hvis du opbruger din data før måneden er omme, men typisk vil forbindelsen blive sat ned til en hastighed der gør den tæt på ubrugelig. Typisk omkring 120 Kbit/s.

Det kan derfor være en god idé at vælge mobilt bredbånd med en god mængde data, således at du ikke risikerer at løbe tør midt på måneden. Er du først løbet tør midt på måneden, er det dyrt at købe sig til ekstra data.

Herunder giver vi en indikation af hvor meget data du behøver med mobilt bredbånd:

5 GB – til e-mail og nyheder

Med 5 GB data er det yderst begrænset, hvad du kan bruge nettet til. Mobilt bredbånd med denne mængde data er således bedst til dig der normalt bare tjekker e-mail, læser nyheder, bruger GPS og tjekker Facebook indimellem på farten.

Hvis du har en nyere smartphone med abonnement har du ofte en tilsvarende (eller større) mængde data til rådighed end 5 GB, og det er således muligt at oprette et hotspot hvor du kan dele den inkluderede data med eksempelvis en tablet eller bærbar computer på farten. Her kan mobilt bredbånd med tilhørende router eller USB-stik dog være en smule nemmere at bruge i hverdagen, da en computer således er tilsluttet hurtigere end hvis du først skal oprette hotspot fra en smartphone.

20 GB – til lidt musik og surfing

Med 20 GB kan du lidt mere, og det er således en god mængde data for enkeltpersonen der somme tider lytter til musik og surfer rundt på nettet. En datapakke i denne størrelse kan også bruges til at streame en enkelt film fra eksempelvis Netflix i løbet af måneden, men så snart der streames video er 20 GB meget hurtigt brugt op.

Hvis du eksempelvis er studerende med behov for billigt mobilt bredbånd, der kan tages med på farten, er en pakke med 20 GB et godt valg.

50 GB – til lidt streaming og surfing

Med 50 GB kan flere behov dækkes ind. I den lille husstand med 1-2 personer kan denne mængde data således være tilstrækkelig, og der kan endda streames enkelte film samt musik via nettet. Det er stadig tilrådeligt at være opmærksom på forbruget i løbet af måneden, for hvis der streames meget kan det hurtigt løbe op.

Denne mængde data fås flere steder til en ganske fair pris, men er du oppe på dette niveau kan det måske være værd at overveje om det bedre kan svare sig at vælge en større datapakke. Ofte er der ikke stor forskel på prisen, men med mere data er der markant flere muligheder.

100 GB – til streaming og gaming

Med 100 GB kan der både streames og games i den mindre husstand på 1-2 personer. Hvis du ofte streamer video fra eksempelvis Netflix og YouTube er denne mængde data et ideelt valg, og til computerspil er det også en fornuftig mængde data.

Du skal dog være opmærksom på at køb og download af computerspil fra eksempelvis Steam kan kræve meget store mængder data, og det er ikke unormalt at større computerspil fylder over 50 GB. Så inden du downloader disse spil, er det måske en god idé at tjekke op på forbruget i løbet af måneden.

Hvis du typisk køber dine computerspil i fysiske butikker eller fra netbutikker, er 100 GB dog rigeligt. Men hvis du normalt downloader dem, kan det være en idé at overveje en større mængde data.

300 GB – til husstanden med 1-2 børn

Med 300 GB er der næsten ingen grænse for mulighederne. Det er en god mængde data til den lille børnefamilie, hvor der streames fra flere kilder i løbet af dagen. 

Her er det både muligt at streame flere film i løbet af ugen, samt se videoklip på blandt andet YouTube og Facebook. Computerspil er selvfølgelig også muligt.

Til dig der ofte downloader nye computerspil fra nettet, er 300 GB ideelt. Det giver dig data nok til løbende at kunne holde alle spil opdaterede, og du kan roligt købe og downloade nye store spil uden at bekymre dig om mængden af data.

>500 GB – til storforbrugeren

Med 500 GB eller derover kan selv storforbrugeren eller familien med flere børn være med. Kun de færreste når op på denne mængde data på kun en måned, så her er der næsten frie muligheder.

Der kan både downloades spil, streames i stor stil og andet, der normalt stiller høje krav til mængden af data.

Mobilt bredbånd i denne størrelsesorden koster selvfølgelig også en del, men hvis der ikke er mulighed for kablet bredbånd er det en rigtig god investering til dig med stort behov.

Fordele ved mobilt bredbånd

Der er mange fordele ved at have mobilt bredbånd, sammenlignet med den klassiske kablede bredbåndsforbindelse. En af de største fordele er naturligvis at mobilt bredbånd er mobilt, hvilket betyder at det ikke er afhængigt af en fast installation eller kabler. Du kan således tage det mobile bredbånd med til den anden ende af landet, og stadig bruge det som var du hjemme.

Herunder har vi listet nogle af de vigtigste fordele ved mobilt bredbånd:

 • Tag internettet med overalt
  Har du eksempelvis et sommerhus? Er du tit på kundebesøg? Eller er du studerende? Med mobilt bredbånd kan du tage din internetforbindelse med dig overalt i landet, uden at skulle oprette nye abonnementer.
 • Opnå høje hastigheder
  Mobilt bredbånd benytter 4G-netværket hvor det er muligt, og det giver lynhurtige hastigheder. I visse områder er det således hurtigere end eksempelvis bredbånd via telefonstikket.
 • Vælg selv din router
  De fleste udbydere giver dig mulighed for at vælge mellem et USB-modem til en enkelt computer, en trådløs mobil router eller en større router til stikkontakten. Det er således nemmere at tilpasse abonnementet efter præcist dit behov.
 • Tilpas selv efter behov
  Med mobilt bredbånd betaler du kun for den mængde data, du har behov for. Hvis du kun bruger internettet meget lidt, kan du derfor slippe markant billigere. Fordelen her er at du har lige så høj hastighed som abonnenter med større datapakker, så selvom dit forbrug er lavt er din internetforbindelse altid så hurtig som dækningen i dit område tillader det.

Udviklingen af mobilt bredbånd

I Danmark har vi i skrivende stund to netværker, der bruges til afsendelse og modtagelse af data: 3G og 4G. Til mobilt bredbånd bruges fortrinsvis 4G-netværket hvor det er muligt, men i yderområder er det 3G-netværket der bruges.

G-netværkene er en fælles betegnelse for de netværk, der bruges til blandt andet mobiltelefoner. G’et står helt enkelt for “generation”, og betegner således netværkets generation. 3G kom derfor før 4G, og efter 4G kommer 5G. Fra 3G til 4G er der dog markant forskel på hastigheden, og når 5G-netværket kommer kan der opnås endnu højere hastigheder.

1991: 2G-netværket gav os SMS, MMS og Edge

Det første netværk til mobiltelefoni dækkede udelukkende tale, men i 1991 kom så 2G-netværket. Dette gav mulighed for at sende og modtage SMS og MMS, hvilket dengang var særdeles nyskabende og næsten revolutionerende for markedet. 2G-netværket kunne også til en vis grad håndtere internetforbindelse i form af WAP/GPRS på Edge, der var et meget tidligt stadie af internetforbindelse på mobiltelefoner. Du kan den dag idag stadig komme til yderområder der kun har dækning af 2G-netværket, hvilket i de fleste mobiltelefoner vises med et “E”. 

2003: 3G-netværket gav os hurtigt mobilt bredbånd

Efter årtusindskiftet fik vi så 3G-netværket, som dengang tilbød ekstreme hastigheder på op til 32 Mbit/s, og dette blev senere udvidet til 64 Mbit/s. 

2011: 4G-netværket skruede op for farten

I 2011 stod 4G-netværket så klart, og det har givet hastigheder på helt op til 71 Mbit/s. I dag sælges mobilt bredbånd typisk med forbindelse til 4G-netværket, men i nogle områder er der kun forbindelse til 3G-netværket.

Fakta om mobilt bredbånd

Herunder har vi samlet en fakta-sektion med ofte stillede spørgsmål om mobilt bredbånd. Hvis du ikke finder svar på eventuelle spørgsmål herunder, er du meget velkommen til at kontakte os direkte.

Det kan du bruge mobilt bredbånd til

Mobilt bredbånd er anvendeligt til mange forskellige formål. Herunder har vi listet dets anvendelsesområder.

Mobilt bredbånd kan med fordel anvendes af:

 • Dig der ofte er på farten
 • Dig der ikke bruger nettet ofte
 • Dig der kun kan modtage langsomt internet via telefonstikket
 • Dig der ejer et sommerhus eller er fastligger på en campingplads

Mobilt bredbånd er med andre ord perfekt for dig, der gerne vil have forbindelse til nettet uden at være afhængig af en bestemt placering. Der findes også flere billige pakker for dig der ikke bruger nettet ofte, og hastigheden er generelt meget høj.

Sådan finder du den bedste dækning i dit område

I Danmark har vi flere udbydere der tilbyder mobilt bredbånd via 3G og 4G, men der er kun enkelte landsdækkende netværk. Herunder kan du se hvilke netværk, vi har til rådighed i Danmark:

 • YouSee
 • Telia/Telenor (netværk lagt sammen i 2011)
 • 3
 • Net1

Hvis du skal have mobilt bredbånd på en fast adresse, er det en rigtig god idé at tjekke de seneste dækningskort hos de ovennævnte udbydere. Der får du en god og præcis indikation af hvem der dækker bedst i netop dit område, således at du kan vælge en udbyder med bedste hastighed.

Hvem ejer hvem?

Der er 3 forskellige netværk i Danmark, og det betyder at flere udbydere lejer sig ind på andre netværk. Herunder har vi samlet nogle af de største udbydere, så du kan se hvilke netværk de benytter:

 • YouSees netværk
  • Telmore
  • Fullrate
 • Telia/Telenors netværk
  • Callme
  • CBB Mobil
 • 3’s netværk
  • Oister

Hvem leverer mobilt bredbånd i Danmark?

Mobilt bredbånd leveres i Danmark af mange forskellige udbydere, som lejer sig ind på et af de landsdækkende netværk som er til rådighed.

Du kan på vores side få den fulde oversigt over alle udbydere i Danmark.

Hvad er forskellen på 3G og 4G?

3G er 3. generation, mens 4G er 4. generation. 3G-netværket stod klar tilbage i 2003, mens 4G stod klar tilbage i 2011.

Den største forskel på disse netværk er den leverede hastighed. 3G-netværket leverede oprindeligt hastigheder på op til 32 Mbit/s, men dette blev senere opgraderet til 64 Mbit/s. 4G-netværket leverer hastigheder på op til 71 Mbit/s.

Hvor hurtigt er 5G-netværket?

5G-netværket er den kommende generation, og det bliver rullet ud i løbet af de kommende år. Som med 3G- og 4G-netværket er det en teknologi baseret på master, der sender et lynhurtigt signal ud over et større geografisk område.

Med 5G kan der opnås hastigheder på over 1000 Mbit/s, hvilket er markant hurtigere end hvad de fleste af os er vant til. Det vides dog ikke med sikkerhed endnu præcist hvor hurtigt det bliver, men det anslås at blive omkring 65 gange hurtigere end hastigheden på 4G-netværket. 

Hvorfor er mobilt bredbånd forbrugsafregnet?

Mobilt bredbånd er forbrugsafregnet, fordi kapaciteten i de forskellige netværk er begrænset. Hvis alle benyttede deres mobile bredbånd konstant, ville kapaciteten formentlig forringes i en grad, så det ville blive ubrugeligt. For at udbyderne fortsat kan investere i at udbygge teknologien og du kan nyde godt af de høje hastigheder, er mobilt bredbånd typisk afregnet efter forbrug.

Det fungerer dog på den måde at du vælger en datapakke, således at du kender din månedspris, og hvis du bruger al denne data sker der ikke andet end at hastigheden skrues kraftigt ned. Du mister derfor ikke internetforbindelsen helt, men du kan dog ikke streame eller spille computer fordi hastigheden typisk nedsættes til et meget lavt niveau.

Skal jeg vælge USB-stik eller trådløs router?

Om du vælger USB-stik eller en trådløs router har afgørende betydning for funktionaliteten af dit mobile bredbånd.

Et USB-stik er naturligt begrænset af ikke at kunne sende signalet til flere enheder på samme tid, så her skal du manuelt flytte det fra enhed til enhed. Det kan selvfølgelig være tilstrækkeligt for dig der kun har en enkelt computer, men for en husstand med mere end én person eller mere end én enhed der bruger internettet, er det bedre at vælge en trådløs router.

I dag kan trådløse routere fås som små mobile lomme-enheder, eller som stationære modeller med antenner og større rækkevidde. Sidstnævnte absolut det foretrukne valg for husstanden, hvor flere enheder typisk er tilkoblet på samme tid.